Bezienswaardigheden in Singapore

In Singapore is er voldoende te zien en te doen. Prachtige gebouwen in koloniale stijl, sfeervolle eettentjes langs het water en authentieke etnische wijken waar je je in een ander land waant. Daarnaast biedt Singapore veel op het gebied van ontspanning, zoals parken, pretparken, stranden en bioscopen. Wie naar Singapore reist hoeft zich absoluut niet te vervelen. Als het nou echt rotweer is dan kun je je altijd nog vermaken in de vele moderne winkelcentra die de stad telt.
Op deze pagina bieden we een overzicht van de vele bezienswaardigheden die je in Singapore aantreft.

Singapore bezienswaardigheden

Tijdens een bezoek aan Singapore kom je hoogstwaarschijnlijk tijd tekort om alle interessante wijken en bezienswaardigheden te bezoeken. Het maken van een goede selectie is daarom handig.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Singapore op een rijtje gezet:
Singapore bezienswaardigheden top 10

Ontdek Singapore op de fiets!
Een leuke manier om Singapore te ontdekken is op de fiets. Onder begeleiding van een Engels sprekende gids ga je in kleine groepjes de hoogtepunten van Singapore ontdekken. Je komt dan onder andere door Chinatown, Marina Bay en het Museum District. Onderweg zie je de belangrijkste bezienswaardigheden. Tussendoor wordt er geregeld een stop gehouden waarbij de gids van alles vertelt over Singapore en de hoogtepunten van de stad die je onderweg tegenkomt.
De fietstocht door Singapore duurt ongeveer vier uur inclusief een stop waarbij je een drankje aangeboden krijgt. Naast deze fietstocht is er ook een kortere avond-fietstocht waarbij je Singapore in pakweg twee uur gaat ontdekken na zonsondergang.
Vooraf reserveren is verplicht, maar je mag altijd gratis verzetten of annuleren als het regent.
Hier kun je de verschillende Singapore fietstochten reserveren.

Jurong Gardens
Net zoals het wel vaker het geval is bij Chinese Tuinen, is ook dit weer een pareltje qua inrichting en architectuur. Her en der zijn in de Jurong Gardens wat Chinese paviljoens te aanschouwen en andere bijzonder Chinese kunstvormen. Met name het samenspel tussen bouwwerken en natuur is ongelofelijk goed gedaan. Waterpartijen met bruggen brengen alles samen in prachtige harmonie.

Helix Bridge
De voetgangersbrug over de Singapore River die Marina Center koppelt aan Marina Bay werd omstreeks 2010 geopend voor publiek. Door het gebruik van roestvrijstaal in combinatie met led verlichting doet de Helix Bridge nogal futuristisch aan, wat wel past in een stad als Singapore.

Parkview Square
Aan de North Bridge Road staat dit Art Deco kantoor gebouw. Kosten noch moeite zijn bespaard gebleven tijdens de bouw en aankleding van dit bijzonder stukje architectuur. Loop gerust de lobby binnen voor het nuttigen van een kopje koffie aan de bar. De inrichting zal je zeker verbazen. Ook het Parkview plein is prachtig gedecoreerd met fraaie beelden van figuren uit de wereldwijde geschiedenis.

Rondvaart over de Singapore River
De meest relaxte manier om een stad als Singapore te bekijken is vanaf het water. De Singapore River stroomt vanaf de bron bij de Kim Seng Bridge de stad binnen. Met een rondvaart kom langs uitgaansgebieden als Clarke Quay, Boat Quay en het statige business district van Singapore.
www.rivercruise.com.sg

Clarke Quay
Aan de kade van de Singapore River ligt het levendige stadsdeel Clarke Quay. De voormalige pakhuizen zijn omgetoverd tot één grote strook aan lichtjes en gezelligheid. In de clubs, discotheken en restaurants worden gasten uitstekend vermaakt met shows, muziek en heerlijke gerechten.
www.clarkequay.com.sg/malls/website/index.aspx

St. Andrews Cathedral
De Anglicaanse kathedraal werd omstreeks 1836 gebouwd naar een idee van de Ierse George Drumgold Coleman. Ooit was hij de adviseur van de oprichter van Singapore, Sir Thomas Stamford Bingley Raffles. Helaas bleek deze niet veilig genoeg en heeft men rond 1970 het huidige uiterlijk vervaardigd. Hierbij werd het ontwerp ontleent door Ronald MacPherson. Er zijn nog altijd veel Engelse details te ontdekken in het ontwerp.
www.livingstreams.org.sg/sac/index.html

Chinatown
Net zoals in veel grote steden heeft ook Singapore zijn eigen Chinatown. Dit stadsdeel is volledig uitgerust met traditionele tempels, moskeeën, beelden, Chinese restaurant en de overbekende Chinese winkeltjes. Vergeet vooral niet om ‘s avonds de kraampjes in Pagoda Street en Trengganu Street te bezoeken. In Peoples Park Complex, vlakbij Pearl’s Hill Park is een modern winkelcentrum gehuisvest.
www.chinatown.sg

Hawker Centers / Lau Pa Sat
Om lekker, goedkoop en makkelijk een maaltijd te nuttigen ga je naar Hawker Centers. Deze grotendeels openlucht markt heeft verschillende kramen en eettentjes waar je uiteenlopende maaltijden kunt nuttigen. Zelfs de Europese patat en kip schnitzels zijn er verkrijgbaar.
www.laupasat.biz/lps.html


chillen aan de waterkant op Sentosa Island

Sentosa Island
Op dit eiland staan ontdekking en vermaak bovenaan de lijst. Vanuit Harbour Front Centre vertrek je per monorail of kabelbaan richting Sentosa Island. Binnen vijftien minuten waan je je in een paradijs met witte stranden, watersporten, attractieparken en culturele ontdekkingen. Ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Er is een vlinderpark en een natuur ontdekkingscentrum.
www.sentosa.com.sg

Little India
In deze culturele wijk van Singapore wordt je verrast door de kleuren en geuren in de straten. Daar waar allerlei culturen samenkomen zijn de winkels en restaurants dat niet anders. De invloeden uit Pakistan, India, China en Saoudi Arabië zijn duidelijk aanwezig. De meest indrukwekkende bezienswaardigheid in dit deel van Singapore is zonder uitzondering de Veeramakaliamman Tempel.
www.landenportal.nl/fotopagina/singapore-little-india.htm

Asian Civilisation Museum
Dit museum over de verschillende Aziatische culturen is gehuisvest in een voormalig regeringskantoor aan de Singapore River. In de loop van de jaren is het iets groter geworden dan dat het was. Het gebouw draagt de naam ‘Empress Building’. Alles omtrent de multi-etnische samenleving van Singapore wordt hier tentoongesteld. Op ruim 14.000 vierkante meter zijn verschillende galeries, voorwerpen en tentoonstellingen te bewonderen. Daarnaast is er een restaurant, cafe en museumwinkel aanwezig.
www.acm.org.sg/home/home.asp

Chinese Heritage Centre
In drie voormalig winkelpanden aan de Pagoda Street is de meest beknopte geschiedenis van Chinatown terug te vinden. De panden zijn verbouwd om het Chinese Heritage Centre te kunnen openen in de meest toepasselijke wijk van Singapore. Hier midden in Chinatown wordt alles verteld omtrent de gevaren en bizarre levensomstandigheden die migranten ten delen kwamen tijdens hun aftocht en verblijf in het veelbelovende Singapore.
www.chinatownheritagecentre.sg

Merlion
Het ruim acht meter hoge standbeeld wat een combinatie is tussen een vis en een leeuw, staat in het Merlion Park aan het water. Het beeld wat meer als mascotte van de stad Singapore fungeert is een gewild object om te fotograferen. De skyline op de achtergrond steekt scherp af van het fantasiebeeld. In het Merlion Park zijn leuke restaurants te vinden en leent zich prima voor een rustige wandeling langs het water. Soort gelijke Merlion beelden zijn verder is Singapore op verschillende plaatsen tegen te komen. Zo staat er een kleine Merlion bij de parkeergarage Ang Mo Kio en op de midgetgolfbaan bij East Coast Park.


The Merlion die prominent voor de skyline van Singapore staat

Swissotel The Stamford
Naast de uitstekende kamers die er in dit luxe hotel te boeken zijn, is het vooral een bezoekje waard om zijn buitengewoon voortreffelijke bar. De City Space Bar biedt je namelijk een waanzinnig uitzicht over de stad Singapore. Onder het genot van één van de vele heerlijke cocktails op de bovenste verdieping, kun je de met licht overgoten stad bewonderen zoals je dat nergens anders te vinden is.
www.swissotel.com/hotels/singapore-stamford/bars/city-space/

Singapore Flyer
Waar Londen zijn Londen Eye heeft, heeft Singapore zijn Singapore Flyer. Dit zeer grote reuzenrad staat aan het Marina Centre. Naast het overweldigende uitzicht is het tevens een heerlijk rustpuntje in de drukte van de stad. Je wordt letterlijk afgesloten van het lawaai en de drukte. Om een bezoek nog specialer te maken, zijn er enkele arrangementen te boeken. De cabines kunnen dan op een bijzonder manier worden ingericht voor uiteenlopende gelegenheden. Een diner behoort zelfs tot de mogelijkheden.
www.singaporeflyer.com

Marina Centre
In het zuiden van Singapore aan de Marina Bay ligt dit gezellige shopping district van de stad. Behalve het reuzenrad, de Singapore Flyer, zijn er uitgebreide winkelcentra als Marina Square, Suntec City Mall, Raffles City Shopping Centre en de Millenia Walk te vinden.

Peranakan Tour
Met een wandeling langs het gebied rondom Peranakan Place, Joo Chiat, Katong en door het Peranakan Museum leer je veel over de geschiedenis van deze cultuur. Peranakan Chinezen zijn nakomelingen van voormalige Chinese handelaren die in Singapore zijn blijven wonen, maar nog altijd tradities van huis uit bewaren. Traditionele kleding, sieraden en architectuur zijn hier het bewijs van.

Victoria Concert Hall
Dit voormalig stadhuis heeft in zijn verleden meerdere functies bekleed. Zo heeft het een tijd als ziekenhuis gefungeerd en later als rechtbank. Tegenwoordig is het voor kunst en cultuur wat er de boventoon voert. Het gebouw is opvallend en dat komt met name door de voornamelijk Engelse koloniale bouwstijl.
www.vch.org.sg/

Raffles Hotel
Sinds zijn opening in 1899 heeft het Raffles Hotel altijd een opvallende status gehad. En dat is niet alleen om zijn Victoriaanse uiterlijk. Hier is namelijk de wereldberoemde cocktail ‘Singapore Sling’ ontstaan. Dit drankje wat bestaat uit gin, kersenlikeur en limoen werd gecreëerd door Ngiam Tong Boon ergens aan het begin van de twintigste eeuw. Een bezoek aan dit hotel met het nuttigen van deze cocktail mag een cultureel uitstapje worden genoemd.
www.raffles.com/singapore/


het prachtige Raffles Hotel, geheel in koloniale stijl opgetrokken

Orchard Road
Aan deze ruim twee kilometer lange straat staan shoppen en entertainment hoog in het vaandel. De winkelcentra ademen één en al luxe uit. De privé appartementen binnen dit gebied zijn alleen voor de wel gefortuneerden weggelegd. En qua uitgaan zit je aan deze Orchard Road ook prima. De chique clubs en gezelligste bars zijn te vinden bij Emerald Hill en Peranakan Place. Vooral rondom kerstmis is de gezelligheid ten top aan deze Orchard Road.
www.orchardroad.org

Ngee Ann City
Dit commerciële hart van Singapore ligt aan de bekende Orchard Road. De hoge toren is gevuld met exclusieve winkels, waterfonteinen, het luxe warenhuis Takashimaya en nog zoveel meer. Een bezoek aan de Ngee Ann City is dan ook echt een must.
www.ngeeanncity.com.sg/

Sri Veeramakaliamman
De rijkelijk gedecoreerde hindoeïstische tempel Sri Veeramakaliamman ligt in de wijk Little India. De tempel behoort tot de oudsten tempels van Singapore. Godin Kali wordt hier vereert in de hoop dat zij het volk zal beschermen tegen al het kwade en ter bescherming van al het goede. Een andere bekende en mooie hindoe tempel in Singapore is de Sri Mariamman Tempel.

Meer info over Singapore

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Singapore:
Singapore informatie

Singapore informatie & foto's
Singapore tips
Singapore klimaat & weer

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy