Winkelen in Singapore

Singapore is een paradijs voor shop-a-holics. Wie wil die kan hier dagenlang doorbrengen met winkelen. Het aanbod van winkels, winkelstraten, winkelpassages en winkelcentra is enorm. Vrijwel alles wat je kunt bedenken is te koop in Singapore, mits het binnen de wettelijke grenzen valt. Zo is het kopen van namaakartikelen verboden in Singapore. Houd er ook rekening mee dat je ‘slechts’ voor 430 euro per persoon belastingvrij in mag voeren in Nederland.Prijzen

De tijden dat je in Singapore soms tientallen goedkoper uit was dan in Nederland zijn al lang voorbij. De globalisering van prijzen en de daling van de prijzen in Nederland als gevolg van de vele internetwinkels hebben ertoe gezorgd dat het prijstechnisch amper loont om in Singapore fotocamera’s, laptops, dure lenzen, horloges of andere dure producten te kopen. Wat wel interessant blijft is het aanschaffen van een maatpak. Een pak van goede kwaliteit kost je hier aanzienlijk minder dan in Europa.

Afdingen

In winkels waar prijzen op de artikelen vermeld staan is afdingen niet gebruikelijk. Zeker in de winkels in de populaire winkelcentra waar je vooral veel ketens aantreft is het niet de bedoeling dat je over de prijs gaat onderhandelen. Een totaal ander verhaal is het bij de vele winkeltjes met souvenirs, de marktkraampjes, de kledingwinkels in Little India en de vele elektronicazaken in Chinatown. Hier is het zeker mogelijk om een beter prijs te bedingen.

Souvenirs in Singapore

Winkelcentra

Singapore telt een groot aantal winkelcentra dat de moeite waard is. De grootste winkelcentra tellen meerdere verdiepingen. De meeste winkelcentra zijn geconcentreerd aan Orchard Road. Deze straat geldt al jaren als dé winkelstraat van Singapore. De afgelopen jaren zijn er echter ook elders prachtige winkelcentra verrezen zoals de winkelcentra in Marina (o.a. Suntec en Raffles City Shopping Center) en bij HarbourFront (Vivo City). Ook rondom de Singapore River vind je een paar winkelcentra zoals bijvoorbeeld Central. Veel van de winkelcentra zijn multifunctioneel. Behalve winkels zit hier ook horeca inclusief bars, clubs en bioscopen.

Het meest uitbundige winkelcentrum is Ngee Ann City. De protserige buitenkant van deze aan Orchard Road gelegen shopping mall herbergt een groot aanbod aan luxe westerse en Japanse merkwinkels. Merken als Cartier, Chanel en Ralph Lauren tref je hier aan. Als het hier uitverkoop is is het winkelcentrum een goede plek om dure merkproducten te kunnen kopen tegen relatief aantrekkelijke prijzen.

De Ngee Ann City shopping mall

Uitverkoop

De uitverkoopperiode loopt in Singapore van eind mei tot in de tweede helft van juli. Dit koopjesseizoen noemt men de Great Singapore Sale. Een groot aantal winkels en winkelcentra doen aan dit winkelfestijn mee. Behalve soms belachelijk hoge kortingen worden er allerlei wedstrijden en acties gehouden. Voor sommige acties heb je zogenaamde coupons nodig die je via verschillende websites kunt downloaden.

Chinatown

Een prachtige wijk om te winkelen is in Chinatown. Deze Chinese wijk barst van de winkels en horecagelegenheden. Vooral ‘s avonds heerst er hier een sfeervolle drukte. De Chinese bevolking komt naar buiten om te praten met vrienden, te winkelen of lekker uit te gaan eten. Hoogtepunt is de avondmarkt in Pagoda Street, Sago Street en Trengganu Street. Behalve enorm veel winkels en kraampjes met koopwaar staan hier ook allerlei eetstalletjes met terrasjes. Deze avondmarkt is onze favoriet in Singapore.

Onze favoriete winkelwijk in Singapore is Chinatown